Foto's Bieleman treffen 2019 te Nieuw-Wehl / verslag REGIO 8

Bielemannen en -vrouwen, bezoekers, vrijwilligers en sponsoren, BEDANKT! 

Wij kijken terug op een prachtig Bielemantreffen die we dit jaar namens Schutterij De Eendracht in Nieuw-Wehl mochten organiseren. Dit werd bekroond door onze eigen Bieleman Bas Teunissen die er met de winst bij de senioren van door ging.

Hoofdsponsor: Groenbedrijf Rick Reulink
Prijzensponsor: Pelgrom Hummelo BV
Materiaalsponsoren: Palletfabriek R. Derksen, B Kuppens Kunststoffen en Aluminium bv, Bouwbedrijf Teunissen, Kummeling Groen en Infra, Buiting Elektrotechniek en Zagromon.

Klik op onderstaande collage voor alle foto's

Winnaars:

Aspiranten: Damien Verwaaij - St. Martinus, Greffelkamp
Junioren: Stan Hageman - St. Antonius, Nieuw-Dijk
Senioren: Bas Teunissen - Schutterij De Eendracht, Nieuw-Wehl

Foto's gemaakt door Lisa Reulink


 

Lach en traan bij Bielemantreffen Nieuw-Wehl.

Reportage REGIO 8:

Met het recent overlijden van een van de bestuursleden van de schutterij de Eendracht Nieuw-Wehl, kende de negende editie van het Gelderse Bielemantreffen een zwarte rand. Er werd afgelopen zaterdag uitgebreid bij zijn overlijden stilgestaan.

“Het was wel een emotioneel moment“, zegt Hans Sweers van de organisatie over het eerbetoon. Bij de start werd een minuut stilte gehouden ter nagedachtenis aan het overleden lid, die erg actief was bij de schutterij. “We moeten er toch mee leren leven”, laat deelnemer Bas Teunissen weten. “We kunnen er niet bij blijven stilstaan en gaan toch door.” Na het emotionele eerbetoon, werd er dan ook over gegaan naar de orde van de dag. “In zijn geest zetten we dit nu voort”, aldus Sweers.

Bij het Bielemantreffen is het de bedoeling om zo snel mogelijk dikke boomstammen door te hakken. Deze editie deden er naast de mannelijke deelnemers ook twee vrouwen mee. “Het is wel goed te doen, maar je moet er wel een beetje kracht voor hebben wil je mee kunnen komen”, zegt deelneemster Suzanne Horstink. Ze hoopt dat er in de toekomst nog meer vrouwen zijn die mee willen doen. “Wie weet kunnen we een damescompetitie opzetten.” Sweers sluit zich daar ook bij aan: "De dames zijn zeker van toegevoegde waarde."