Corona-update van de Voorzitter september 2020

Corona-update van de Voorzitter

Wat is de stand van zaken / de ALV / het betuur / activiteiten:

 

Geachte Leden, 

Door de corona is dit jaar alles anders. Geen Algemene Ledenvergadering, geen Rommelmarkt, geen Schuttersfeest, geen Kringdag, Federatieve Schuttersdag en Bielemanstreffen. Ook het Achterwehls Oktoberfest hebben we moeten doorschuiven naar 2021. Allemaal evenementen waar we begin dit jaar naar hebben uitgekeken.

Corona

In het begin van de pandemie hadden we nog hoop dat we begin juli ons schuttersfeest door konden laten gaan. Gespannen hebben we de besluiten van het kabinet afgewacht. Echter, eind juni vonden enkele versoepelingen plaats en konden we in dit korte tijdsbestek niet iets organiseren wat binnen de richtlijnen mogelijk was. Dit in tegenstelling tot andere verenigingen van onze schutterskring die hun schuttersfeest later hadden en er wél op konden inspringen. 

Wel hebben we op onze oorspronkelijke schuttersdatum de 3e zondag van augustus met de leden van de drumfanfare, vendeliers, bielemannen, keurkorps marketentsters en bestuur een gezellige middag georganiseerd met een hapje en drankje binnen de RIVM richtlijnen en met de inachtneming van de 1,5 meter regel. Het is ook fijn dat er oplossingen werden bedacht zodat onze drumfanfare weer kon repeteren en de majorettes en vendeliers hun oefenavonden ook weer konden hervatten.

De algemene ledenvergadering (ALV)

Ook wij als bestuur kijken gespannen naar alle gebeurtenissen omtrent corona. En welke impact dit op alles heeft. Zo ook de algemene ledenvergadering die we in november willen houden. In de Horst kunnen volgens de RIVM richtlijnen maar een beperkt aantal mensen en gaan we dan de vergadering volgens een livestream laten plaatsvinden! Dit is een van de vele dingen waar wij ons hoofd over buigen.

Bestuur van de Schutterij

Op bestuurlijk niveau hebben we nog wel het een en ander te melden. Nadat Ferdinand Nibbeling ons vorig jaar is ontvallen zijn we op zoek gegaan naar versterking binnen ons bestuur en hebben we deze gevonden in de persoon van Peter Engelen. Peter welkom binnen ons bestuur! Helaas ook minder goed nieuws. Door haar nieuwe baan en de vele tijd die deze in beslag neemt heeft Sanne Reulink te kennen gegeven dat zij stopt binnen ons bestuur. Gelukkig blijft zij achter de schermen ons ondersteunen met hand en span diensten. Sanne ontzettend bedankt voor al je werk en inzet!

Dus zijn we op zoek naar nieuwe bestuurleden. Wie o wie voelt zich geroepen om ons te komen versterken? Vooral een oproep aan onze jeugd! Sanne wil graag haar ervaring met jullie delen hoe het is om binnen onze schutterij als bestuurslid actief te zijn waarbij we je creativiteit en inbreng waarderen om de schutterij toekomstbestendig te maken. Men kan zich aanmelden bij een van onze bestuursleden of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Waar zijn we op dit moment mee bezig?

De majorettes zullen medio oktober diverse demo’s geven bij de bewonersgroepen van Elver. Ook onze drumfanfare geeft normalerwijze ieder jaar met diverse koren een kerstconcert t.b.v. de bewoners van Elver. Echter, door het bij ons allen bekende virus zal er dit jaar geen kerstconcert, maar een nieuwjaarsconcert plaats vinden vanuit Banningshof dat door ieder via een livestream te volgen is!

Doordat de rommelmarkt geen doorgang kon vinden zit onze loods nog vol met spullen, kunnen we helaas niets meer innemen. Wel kan men kleding en schoeisel deponeren in onze kledingcontainer bij de loods. Let op!! Alleen kleding en schoeisel en geen kussens dekbedden etc.

Tot slot...

We weten niet wat 2021 ons brengt, maar we zijn al wel bezig met het plannen van de agenda. We houden hierbij de maatregelen van het kabinet en de regio nauwlettend in de gaten.

Beste mensen, ik zou zeggen hou je aan de regels zodat we elkaar volgend jaar snel mogen begroeten op een van de evenementen. Maar boven alles… Blief gezond!

Met vriendelijke groet,

Jullie voorzitter

Hans Sweers