Kringdag van Kring Montferland Zondag 23 April 2023 Schutterij de Eendracht Nieuw-Wehl

75_jaar.png

 

 Schutterij de Eendracht Nieuw-Wehl 75 jaar

 

 

 Woordje van de voorzitter

Het is dit jaar feest in Nieuw-Wehl! Dit jaar vieren we ons 75-jarig bestaan met tal van activiteiten. Één van de activiteiten is de Kringdag Montferland 2023. We zijn dan ook vereerd dat we gastheer mogen zijn van deze Kringdag en hopen u, samen met de 16(!) verenigingen te mogen verwelkomen op ons evenemententerrein in Nieuw-Wehl.

Schutterij de Eendracht is de spil in ons mooie dorp

Nieuw-Wehl. Ook zorginstelling Elver maakt deel uit van ons dorp. Daarom worden ook zij betrokken bij ons jubileum en de Kringdag.

Het ontvangst voor genodigden vindt plaats in hun zalencentrum ‘Banningshof’ en de marsroute zal voor een groot gedeelte over het Elver terrein gaan zodat ook de bewoners en cliënten kunnen genieten van de mooie schutterijen en gildes met hun folklore. We proberen ook de jeugd zoveel mogelijk in alles te betrekken. Want wie de jeugd heeft… heeft de toekomst. Voor hen is het mogelijk om ‘mee te steken’ op een speciaal ringsteekcarrousel en uiteraard staat er ook een springkussen op het terrein.

Dank aan de vele vrijwilligers die weer voor ons klaarstaan om ons jubileumjaar met tal van activiteiten te doen slagen. Ook dank aan de ondernemers die via beschikbaar stellen van materialen, diensten en giften het ons mogelijk maken dit alles te organiseren.

Ik heet ieder dan ook graag van harte welkom op deze Kringdag en de rest van onze activiteiten tijdens ons jubileumjaar (zoals onze Rommelmarkt, het Schuttersfeest, Achterwehls Oktoberfest én het Marketentsterstreffen). Want feest en schik moet je zelf maken; wij zorgen dat alle ingrediënten ervoor aanwezig zijn!

Met vriendelijke schuttersgroet;

Hans Sweers

Voorzitter de Eendracht Nieuw Wehl

 

 

Programma 23 April 2023:

 

 

08.45 Ontvangst genodigden in Banningshof Elver
09.15 Welkomstwoord en Erewijn voor genodigden
10.00 Commandantenbespreking in Banningshof Elver

10.00 Ontvangst 16 verenigingen op Evenemententerrein
10.20 Vertrek genodigden naar Evenemententerrein
10.30 Opstellen verenigingen voor officiële opening

11.30 Start defilé met aansluitend de marswedstrijden
13.30 Start Koning ringsteken en jeugdkoning ringsteken
13.45 Briefing Bielemannenwedstrijden
14.00 Start Koningschieten, Koninginnenschieten, Jeugdkoningschieten en Korpsrijden
14.15 Start Bielemanwedstrijden
14.30 Start Korpsschieten
16.00 Kampen schieten en ringrijden

17.30 Installatie nieuwe Kringkoningsparen & prijsuitreiking
19.00 Einde Kringdag

 

Toelichting op het programma:

 

Wij heten je van harte welkom op de Kringdag van Kring Montferland 2023. Graag vertellen we je wat meer over deze dag. De Kringdag vindt plaats in het weiland aan de Oude Doesburgseweg 2 in Nieuw-Wehl en is letterlijk 'de tuin' van onze eigen voorzitter! Alle wedstrijdelementen zullen op dit weiland plaatsvinden, zodat alles lekker compact en gezellig blijft. Koningsparen en schutters; letten jullie er op dat jullie een legitimatiebewijs meenemen? Iedere vereniging mag met maximaal 3 personen deelnemen aan het korpsschieten en ringsteken. De hoofdcommandant dient per onderdeel 3 personen aan te leveren, waarbij de namen genoteerd worden bij de schietpaal en ringsteekbaan.

In de grote feesttent zal de band Free Line zorgen voor de muziek en zullen de dranken geschonken worden. Ook op het buitenterrein zullen we jullie voorzien van bier middels echte bierbuggy's!

We verzoeken de deelnemende verenigingen om zich tijdig op te stellen in de juiste vakken. Voor de saluutschutters, kanonnen en bulderbuksen is een aparte plek gecreëerd op het veld. Paarden kunnen opstellen bij Manage Zandewierde en aan de rand van het evenemententerrein invoegen voor de marswedstrijd.

De marswedstrijd van 2,1 km zal ook deels over het terrein van zorginstelling Elver lopen. Zo hopen we dat de cliënten ook kunnen genieten van dit mooie spektakel. Goed om te weten: op het terrein van Elver wordt de wedstrijd nog niet gejureerd. De jurering begint pas in de bebouwde kom van Nieuw-Wehl. Het is verboden om met bulderbuksen te schieten op het terrein van Elver.

Gedurende de hele dag worden er foto’s en video opnames gemaakt. Deze kunnen voor PR doeleinden gebruikt worden. Mocht hier bezwaar tegen zijn dan dient men dit voor aanvang van het concours aan te geven.

Op het terrein staat een kleine tent voor materialenopslag. Hier mag gebruik van gemaakt worden. Echter is onze vereniging niet aansprakelijk voor schade of zoekgeraakte spullen. Schutterijen zijn zelf verantwoordelijk voor beheer en opslag van wapens, vendels, materialen, kleding, etc.

Bij vragen over het evenement kan contact worden opgenomen met onze Secretaris Niels Peters. Dit kan via secretaris@schutterij-de-eendracht.nl of per WhatsApp via 06-39081989. We wensen jullie een mooie en gezellige dag toe!

 

 Marsvolgorde en marsroute

 

 

1.      Schutterij de Eendracht Nieuw-Wehl
2.      Schuttersgilde Loil-Vooruit Loil
3.      Schutterij St. Martinus Greffelkamp
4.      Schutterij Wilhelmina Didam
5.      Schutterij St. Isodorus Oud Dijk
6.      Schutterij de Eendracht Wehl
7.      Schutterij de Eendracht Didam
8.      Schutterij St. Martinus Wehl
9.      R.K. Schutterij de Heegh Didam
10.   Schutterij St. Johannes Zeddam
11.   R.K. Schutterij St. Antonius Nieuw-Dijk
12.   Schutterij St. Jan  Kilder
13.   Hooglandse Schutterij Sint-Martinus Braamt
14.   St. Jans Gilde Beek-Loerbeek
15.   St. Antoniusgilde ’s-Heerenberg
16.   Schuttersgilde St. Jan Keijenborg

 

  Aanrijdroute & parkeren:

Locatie:
Het evenemententerrein van de Kringdag 2023 bevindt zich in het weiland aan de Oude Doesburgseweg 2, Nieuw-Wehl.

Aanrijdroute:
Verkeer vanuit Loil/Didam wordt door het centrum van Nieuw-Wehl naar de Doesburgseweg geleid. Verkeer vanuit Wehl wordt ook via de Doesburgseweg geleid. De Oude Doesburgseweg is deze dag niet toegankelijk voor auto's, maar wel voor fietsen en wandelaars.

Parkeren:
Parkeerplaatsen voor auto's zijn gerealiseerd bij Manege Zandewierde (P2). Voor genodigden zijn beperkt parkeerplekken aanwezig bij Zalencentrum Banningshof (P1) op het terrein van Elver. Parkeren kan alleen op vertoon van een VIP- parkeerkaart. Fietsen kunnen geparkeerd worden op het evenemententerrein.

Plattegrond Kringdag: